Hülye blogposztok

Ez egy olyan blog, ami más hülye blogposztokat szemlézik, olyanokat, amiket szétszednek a kommentjeik. Tehát alapvetően fikablogról beszélhetünk.

2009.08.30. 21:31 S. M.

Bevezetés

Van a blogkultúrának egy hatalomelméleti (nem tudok jobb szót rá) olvasata. A blogger megírja a posztot, és engedi, hogy kommenteljenek alá. A komment gyarapítja az oldalt, emeli a látogatottságot.

A séma le van tudva, és akkor is működik, ha a blogger adott esetben hülyeséget ír. Mit tehet ilyenkor az olvasó. Sajnos a komment nem adekvát eszköz helyretenni a bloggert. Mert a blogger kommentje és írása ki van emelve, a blogger moderálhat, és általában véve joggal elhajthatja azokat, akik nem tetszenek neki.

Persze kétoldalú helyzetről van szó, sok az értéktelen komment, és természetesen a poszt jellemzően több szellemi befektetéssel jár, mint a komment. De mégis éppen e kétoldalúság miatt van valami visszásság abban, hogy a "komment"-nek kialakult egy lekicsinylő konnotációja (vö. "címlapos hordák"), a posztok meg dölyfösen trónolnak az oldal tetején. Még akkor is, ha a poszt egetverő hülyeség.

Azért alakul ki adott esetben a véget nem érő ellenséges kommentáradat egy poszt alatt, mert minden kommentelő érzi azt a frusztrációt, hogy véleménye értékesebb, mint a poszt, mégis alá van rendelve.

A helyzetre egyébként több válasz lehetséges. Indíthat külön blogot a kommentelő is, de ez macerás. A plastik.hu bevezette a "Best of show" plecsnit, amellyel a legjobb kommentet díjazza. A technológia is különféle megoldásokkal áll elő a web annotálására.

Amit mi szeretnénk itt, az a mellésikerült posztok szemlézése. Nem blogokat kritizálunk, hanem posztokat, amik nem érdemlik meg, hogy kommentjeik fölött kiemelt írásként tündököljenek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeposztok.blog.hu/api/trackback/id/tr781349399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása