Hülye blogposztok

Ez egy olyan blog, ami más hülye blogposztokat szemlézik, olyanokat, amiket szétszednek a kommentjeik. Tehát alapvetően fikablogról beszélhetünk.

2009.11.23. 17:47 S. M.

Ez az amiben nem hiszek

(A vicc az, hogy mostanában készülök macbookot venni, nála.)

(UPDATE 22:42: Azóta kicserélte a képet egy default Win7-es start menüre.)

Végre egy igazi hülyeposzt-csemege. Handrasnak, a magyarországi apple-eladónak volt egy rossz napja, és fröcskölt egy posztot arról, amiben "nem hisz", nevezetesen a Windows 95 start menüjében. Ez így már önmagában is izgalmas 2009-ben, de a csavar ott kezdődik, hogy ő ezt a 14 éves menüt a most megjelent Windows 7-ben állította valahogy elő. Ja, hogy nem is ő csinálta, csak lelopta valahonnan a netről? Mivan? Vac dö point den?

Tipikusan az a poszt, amikor az írójának a leghalványabb fogalma sincs arról, amiről ír.

Namost ezt a kommentelők szépen ki is fejtik, mire ő nem egyszer odaválaszolja, hogy márpedig ő bizony naponta használ Windows 7-et, mer' a szar káenthá miatt rákényszerül. Mivan 2: akkor pláne mi értelme valahonnan oldschool-ra visszahekkelt beállítások koncepcióját mogyorózni?

A hülyeposztok blogon nem szeretnék a tárgyalt dolgok részleteibe belemenni (pedig volna még egysmás, kezdve ott, hogy a naponta használt windows 7-jében nem veszi észre hogy a start menüre máris egy keresőben villog a kurzor), mert a hülyeségjelenségre koncentrálnék inkább, ami onnan látható, hogy a kommentelők tisztelettel jelzik a bugot...

"Handrás, én szeretem olvasni a blogodat, de komolyan, erről a pointless fikázásról könyörögve kérlek, szokj már le."

 

"Azon kívül, hogy a fent mutatott kép nem a Win7 eredeti Startmenüje attól függetlenül tök hiteles a post…."

 

"Hát ez felesleges köpködés volt "

 

"Nos valóban úgy tűnik, hogy ez ügyben kicsit felületes a tudásod
Részben ez a klasszikus nézet, tehát egy olyan dolgot szólsz le ami nem az alap beállítás."

 

"Handrás, de micsoda egy demagóg vagy…
evone leírta, hogy miért hülyeség a posztod, mivel totál nem az alapról windowsról írsz, hanem valami elkonfigurált példányról, és pont azok amiket írtál, nem állták meg a helyük. erre nem azt kéne válaszolni, hogy “de a mac akkoris jobb mert screenshotok meg mittudomén mi”, ugyanis ez nem egy válasz."

 

"Handrasban nagyot csalódtam. Ezzel a posttal a hitelét vesztette nálam, azt hittem jobban utánanéz dolgoknak és nem valami XP-re ráhúzott skin-t tesz próbára… Rohadt ciki ez ránézve, ráadásul a kommentekre való reagálása is eléggé ovisra sikerült."

...amire egy igazi hülyeposztban jellemzően a posztíró úgy válaszol, hogy köti az ebet a karóhoz, azaz eltéríti a tárgyat, hajuknál fogva beráncigál más dolgokat, meg általánosít, csak ne kelljen bevallania, hogy hülyeposztot írt. Íme egy érvelése:

suexID: amiket irsz nem menti fel a Windowst attol, hogy szar. Egyebkent a Microsoft mostanaban kezd el MS Store-okat nyitni egyforma designal…

Jelentkezik a "már megírtam 100-szor"-féle rövidre záró taktika is, ami ugye elég necces olyankor, ha valakinek az érvrendszere zavaros, nem következetes.

“ergo a windows most azért szar, mert TE nem akarsz start menüt látni?” Nem. Azert szar amit mar egy postban, meg 11 kommentben megirtam. Kerlek…
 

Hát, fátter, kommentben is csak azután lehet mosakodni, ha a szaros kezünket megmutattuk. Addig konfúz az egész.

Asziszem a Plastik Józsi ilyen tekintetben pozitív példa

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeposztok.blog.hu/api/trackback/id/tr931546749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Handras · http://www.handras.hu 2009.11.23. 18:17:08

Plastik Jozsi tesztje korrekt ablakban futtatva OS X alatt emulalt gep alatt igaz?

En is idezek jo?

"Handras írta:
2009. November 23., @ 5:40 pm
edit
” És miért nem raksz be egy képet az IGAZI win7-es start menüről, és írod le, hogy ANNAK a felépítése miért nem tetszik neked és miért szarabb?”
Azert mert megprobaltam a snipett tool-al kepet lopni a start menurul, de nem sikerult (biztos en vagyok a bena), es mielott szetvertem volna a gepet az idegtol, az elso kezem ugyebe akado screenshotot raktam fel."

Tokeletesen mindegy, hogy mikori screenshot, amirol irtam az valtozatlan problema a win95 ota.

S. M. 2009.11.23. 18:25:39

@Handras: Nem, arról is fogok írni, egy másik blogban, hogy milyen inkoherens a windows-kritika az apple-felhasználók felől. Plastik Józsinál a linkelt komment volt a pozitív példa, amikor bevallja, hogy rossz dolgot hozott fel a posztjában. Tehát éppen azért jó példa, mert a poszt nála is necces, de ő erre a helyzetre reagál, így megtalálja újra a közös hangot a kommentelőkkel.

Ez a blog a diskurzusra kíván koncentrálni, nem az inkriminált posztok tárgyát szeretné továbbvitatni.

Szerintem akkor maradt volna meg a normális mederben a poszt, ha rögtön az első kritikus kommentre reagálsz, hogy oké-oké, ez tényleg nem a windows 7 menüje stb., de...

Handras · http://www.handras.hu 2009.11.23. 18:33:28

Jah ertem mar. Nem olvastam vegig Jozsinal a Win 7-es post kommentjeit, csak mindjart az elejen lattam, hogy megy az anyazas amiert virtualis gepen tesztelte.

B911 · http://baratcsaba.hu/blog/ 2009.11.23. 18:38:38

nem is gondoltam volna hogy van ilyen témájú blog, hogy hülye posztok kritikája, remek ötlet

fel is vettelek rss-be
süti beállítások módosítása