Hülye blogposztok

Ez egy olyan blog, ami más hülye blogposztokat szemlézik, olyanokat, amiket szétszednek a kommentjeik. Tehát alapvetően fikablogról beszélhetünk.

2009.09.03. 01:51 S. M.

Logika vs. Panyi Szabolcs

Címkék: konzervatorium

A Konzervatóriumról egész sok hülye blogposztot lehetne idézni, de az utóbbi idők leghülyébbike minden bizonnyal Panyi Szabolcs egy hónapja írt szösszenete arról, hogy... – igazából nem is lehet tudni, miről szól. A címe az, hogy Schumacher vs. magyar rendőrség, és a cikk apropója az az eset volt, hogy a magyar rendőrség figyelmeztette Schumachert, amiért Magyarországon mobiltelefonált vezetés közben – ami ugye törvénybe ütközik.

Tudni kell, hogy Schumacher Felipe Massát ment meglátogatni a Honvéd kórházba, és bérelt rendőri felvezetessél ment. Állítólag semmi nem történt volna, ha valamelyik tévéadó észre nem veszi Schumacher szabályszegését, de ha már észrevették, a rendőrség, igyekezve nem nagy ügyet csinálni belőle, de a törvénynek mégiscsak eleget téve, valami hivatalos figyelmeztetésfélét küldött, bírság nélkül.

Nos, ez a teljesen érdektelen és abszolút elvárt módon lezajló eseménysor Panyi Szabolcsnál kicsapta a biztosítékot, és gondosan, képpel és videóval, sőt Blikk-idézettel (!) illusztrált, elképesztően hosszú felvezetéssel kiizzadt hülyeposztot írt. A poszt eddig 386 hozzászólásig jutott, de nincs lezárva, így ez még gyarapodhat. Ezek 95%-a több-kevesebb vérmérséklettel igyekszik felvilágosítani a szerzőt arról, hogy hülye.

A szerző szerint Massa baleseténél az egész ország azért drukkolt, hogy ha hazánk ismét reflektorfénybe kerül, ne égjen le valami miatt. A remek kórházi ellátás igazán reményt keltő volt, de végülis Schumacher eseténél csak megbotlottunk, okot adva Szabolcsnak, hogy ostorozhassa egy kicsit szegény népét.

Azt tényleg ne kérdezze senki, hogy pontosan mi a problémája a szerzőnek, mert erre még a kommentekből se derül fény, még úgy se, hogy Szabolcs vért erőlködik, hogy tisztázza magát, természetesen eljátszva a meg nem értettet, akinek a címlapos hordák kiforgatják minden szavát. (Ja és a stílus! Ja és a személyeskedők!) Első olvasatra mintha a törvénnyel volna baja:

„Eleve egy értelmetlen és megítélésem szerint igencsak aggályos törvényről van szó. Hiszen hogy jön ahhoz, és miért szól bele abba az állam, hogy miközben normálisan közlekedek, én a saját kocsim belsejében mit csinálok?”

Erre sokan reagáltak a kommentek közt, talán idézzük a legadekvátabbat:

„Tisztelt író,

te hülye vagy?”

Aztán mintha a rendőrséggel általában volna a gond, vagy csak azzal, hogy a törvényt alkalmazzák, vagy azzal, ahogy itt alkalmazták, nem tudni...

Egy-két idézet, figyeljük meg, milyen ékesszóló modorossággal hozza be a komcsizást meg a romagyilkosságokat.

„Ezt tényleg nem hittem el, mikor először hallottam. Persze nem tudtam, milyen formában csap majd le, de éreztem, hogy elkerülhetetlen. Hogy az ország egyszerűen képtelen arra, hogy ne járassa le magát. Hogy a kádárizmus évtizedei egyszerűen ott vannak még mindig az állam minden egyes képviselőjében...”

„A magyar rendőrség képtelen ellátni alapvető feladatait, nem képes hónapok óta felderíteni, hogy kik és milyen indokból gyilkolnak romákat, egyetlen demonstrációt sem képesek normálisan levezényelni. De most végre a helyzet magaslatán állnak”

Ezt meg itt kivastagította, mert szerinte ez a lényeg, és mindenki, aki bármi másra reagál az írásában, az félreérti őt:

„Senki nem vitatja, hogy a törvény Schumira is vonatkozik. A probléma nem ez. A probléma az, hogy ez az egész egyáltalán megtörténhetett.”

Szabolcskám kérlek, a probléma nem ez. A probléma az, hogy a te írásod megtörténhetett. Tudod, ez az egész. Egyáltalán.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeposztok.blog.hu/api/trackback/id/tr581349820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.30. 12:18:53

a véleméynvezért ki írja?

nem panyi?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.30. 12:21:15

@tesz-vesz: de

Panyi Szabolcs
szerkesztő, Véleményvezér blog

velem rendes volt, egyszer, de ez az írása nagyon súlyos, már le is vetette a szombatblogos a konzervről

fraki 2010.11.30. 12:55:18

@tesz-vesz: Kösz az infót! Feltétlenül hozzáad a véleményvezérről kialakított képemhez (bármilyen legyen is az).

Fánkevő Fáncsi 2010.12.10. 15:14:26

Hihetetlen hülye srác egyébként. Már az a tény, hogy Véleményvezérnek nevezi magát, nem túl pici egót sejtet. Főleg, hogy huszonegynéhány éves friss diplomás srác, tavaly végzett irodalmár. Egyszerűen megdöbbentően hülye és egyszerű véleménye van a világról. Én csak azt nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülye, vagy épp ellenkezőleg, a jövőjét alapozza meg egy jól kitalált, de jól megfizetett "véleményeivel". Most például az U.S.A. államszervezetét védi a "gonosz és rendszerellenes" WikiLeaks elleni kirohanásával a véleményvezér blogon. Megdöbbentő és röhejes is egyszerre. Pont olyan cikk mint az átkosban volt ezer.
süti beállítások módosítása